Merlins and McArthur 
Kickboxing & Equipment

Over Merlins and McArthur.

Hey, welkom! Mijn naam is Mike Wiegers, eigenaar van Merlins and McArthur. Leuk dat je iets meer over mij en mijn bedrijf wil weten. 


Ik ben geboren en getogen in Sittard-Geleen en op mijn 18e voor mijn studie verhuisd naar Oosterbeek. Ik woon nu nog steeds met mijn vrouw, twee kinderen en drie katten in Renkum. Ik deed als tiener intensief wedstrijdzwemmen op Nederlands en Limburgse kampioenschappen. Toen ik stopte ben ik begonnen met wielrennen en krachttraining, ben werkzaam geweest als spinningsinstructeur, deed een jaar aan badminton, ging als student vaak joggen en deed veel krachttraining, ging een aantal jaren skiën en ben in 2004 begonnen met kickboksen en bokszaktraining. Mijn reden om met vechtsport te beginnen was om mezelf te kunnen verdedigen als dat een keer nodig zou zijn. Ik was beresterk maar had geen vechtervaring. Kickboksen vond ik een geweldige, praktische en goed te leren sport. 


Qua opleidingen ben ik zeer breed georiënteerd. Na mijn Atheneum Natuur & Gezondheid met LO2 en EC1, ben ik begonnen aan HTS Autotechniek, maar dit bleek toch niet mijn ding. Ik heb hierna nog gestudeerd op HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening, MTS Motorfietstechiek en HBO Bedrijfskunde, vaak zonder diploma. Ik kon nooit helemaal mijn draai vinden, maar heb ontzettend veel geleerd op al mijn werkplekken. Ik heb gewerkt als poetser, heftruck chauffeur, monteur, verkoper, inkoper, filiaalmanager en sportinstructeur. Alle kennis en vaardigheden die ik hierin heb opgedaan kan ik nu gebruiken in mijn eigen bedrijf! 


Na een zware burn-out kreeg ik in 2018 de kans om te starten met het geven van kickbokslessen. In 2020 heb ik mijn kunstbedrijf opgezet en omdat het kickboksen steeds meer ging lopen, heb ik in 2020 Merlins and McArthur opgericht. Hierna kwam direct de crisis en heb ik jarenlang alles op alles gezet om iedere keer weer nieuwe manieren te vinden om mijn lessen aan te kunnen bieden samen met mijn opdrachtgevers. Er kwamen steeds meer sportscholen bij en ook de verkoop van equipment werd goed ontvangen door de leden. Ik verzorg nu kickbokslessen en clinics, maar ook bokszaktrainingen, kickboksfit lessen, workshops en coaching in zowel groepsverband als personal training.
In 2021 heb ik mijn SKMO 2 opleiding voltooid en ben nu officieel gecertificeerd kickbokstrainer voor zowel jeugd als volwassenen. Ik kwam op mijn stage in contact met Parkinson Boxing en vond dit zo mooi, dat ik ook die opleiding heb gedaan. 


Groepslessen

2018 Kickboks instructeur 16+ bij Sjabbens Renkum
2020 Kickboks instructeur 13+ bij Sjabbens Renkum
2020 Kickboks 7+ instructeur bij Living Healthy Zetten
2020 Kickboks 13+ instructeur bij Living Healthy Zetten
2020 Bokszaktraining instructeur bij Living Healthy Zetten

2020 Personal training op eigen locatie in Renkum

2021 Personal Coaching op eigen locatie in Renkum
2021 Boksfit instructeur bij Feel Good in Oosterhout
2021 Kickboks instructeur 8-12j bij Sjabbens Renkum 

2021 Kickboks instructeur 8-12j bij Renkum Voor Elkaar Renkum

2021 Kickboks instructeur 13-18j bij Renkum Voor Elkaar Renkum

What's in a name? Mijn zoons heten Arthur en Merlijn en mijn bedrijf is dan ook naar hen vernoemd. Ik zie je snel in de les! 

 
 
 
E-mailen