Merlins and McArthur 
Kickboxing & Equipment

Kickboksen Junioren 13-18.

 

Wat is Kickboksen voor Junioren? Kickboksen voor junioren is gericht op leden van 13 tot 18 jaar. De kickboks lessen zijn gericht op de technieken van het kickboksen, waarbij het accent steeds op een ander aspect van de sport ligt. Je oefent met stoot- en traptechnieken, leert aanvallen en verdedigen, je wordt beter in het reageren en je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk kun je je kennis en vaardigheden testen in het sparren, vriendschappelijke miniwedstrijdjes. Hoewel het een vechtsport blijft, spelen veiligheid, blessurepreventie en respect een grote rol in de lessen. 

 

"Observeren, interpreteren en anticiperen"

Wat doe je? Bij kickboksen leer je uiteraard stoten en trappen, maar ook spelinzicht, strategie, toegepaste psychologie, bewegen en zelfvertrouwen komen aan bod. Hierbij train je op kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, conditie en doorzettingsvermogen, maar ook mindset, balans, evenwicht, coördinatie, zelfvertrouwen en lenigheid komen aan bod.

Wie doet mee? Kickboksen voor junioren is breed toegankelijk. De groepen bestaan momenteel uit zeer verschillende leden, beginnelingen en ervaren kickboksers, jongens en meiden, weinig en veel vechtsportervaring.
Veel leden komen alleen, in koppels komen is zeker niet verplicht!


 "Ik voelde me welkom, leden gaven tips en hadden geduld, zo fijn! "

Wat heb je nodig? Passende kleding, bindsels/bandages, kickboks handschoenen, kickboks scheenbeschermers, bitje, bidon, handdoek en een tok voor de heren. Je mag twee keer ons leenequipment gebruiken om te kijken wat je ervan vindt. Als je blijft kun je hier je equipment bestellen! Van de opbrengst kopen we weer nieuwe materialen.

Wat vinden de leden?

Paul:
Wendy:


Waar wordt het gegeven? Merlins and McArthur geeft de Kickboks lessen voor Junioren bij:
- Sjabbens Sports & Health in Renkum. Meld je hier aan voor een gratis proefles!
- Living Healthy in Zetten. Meld je hier aan voor een gratis proefles!

 
 
 
E-mailen