Merlins and McArthur 
Kickboxing & Equipment

Kickboksen Senioren 18+

Wat is Kickboksen Senioren? Kickboksen voor senioren is gericht op leden boven de 18. De kickboks lessen zijn gericht op de technieken van het kickboksen, waarbij het accent steeds op een ander aspect van de sport ligt. Je oefent met stoot- en traptechnieken, leert aanvallen en verdedigen, je wordt beter in het reageren en je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk kun je je kennis en vaardigheden testen in het sparren, vriendschappelijke miniwedstrijdjes. Hoewel het een vechtsport blijft, spelen veiligheid, blessurepreventie en respect een grote rol in de lessen. 


"Observeren, interpreteren en anticiperen"

Wat doe je? Bij kickboksen leer je uiteraard stoten en trappen, maar ook spelinzicht, strategie, toegepaste psychologie, bewegen en zelfvertrouwen komen aan bod. Hierbij train je op kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, conditie en doorzettingsvermogen, maar ook mindset, balans, evenwicht, coördinatie, zelfvertrouwen en lenigheid komen aan bod.

Wie doet mee? Kickboksen voor senioren is breed toegankelijk. De groep bestaat momenteel uit leden van 18-55 jaar, beginnelingen en ervaren kickboksers, mannen en vrouwen, weinig en veel vechtsportervaring. 
Veel mensen komen alleen, in koppels komen is zeker niet verplicht!

 

"Ik voelde me welkom, leden gaven tips en hadden geduld, zo fijn! "

 

Wat heb je nodig? Passende kleding, bindsels/bandages, kickboks handschoenen, kickboks scheenbeschermers, bitje, bidon, handdoek en een tok voor de heren. Je mag twee keer ons leenequipment gebruiken om te kijken wat je ervan vindt. Als je blijft kun je hier je equipment bestellen! Van de opbrengst kopen we weer nieuwe materialen. 


Wat vinden de leden?
Paul: 
Simone: "Bij Mike volg ik zowel de groepslessen als personal trainings. De groepslessen zijn altijd afwisselend. Binnen een heldere lesopbouw, zijn er veel creatieve oefeningen. De sfeer is ontzettend fijn en dat is te danken aan Mike’s goed afgestemde begeleiding. Er wordt veel rekening met elkaar gehouden. Tussen het lachen door, werken we ons uit de naad. En dat is precies waar ik voor kom."

Waar wordt het gegeven? Merlins and McArthur geeft de Kickboks lessen voor Senioren bij:

- Sjabbens Sports & Health in Renkum op dinsdag van 19:00 - 20:00. Meld je hier aan voor een gratis proefles!

- Living Healthy in Zetten op vrijdag van 19:30 - 20:30. Meld je hier aan voor een gratis proefles!


 
 
 
E-mailen