Recreatief kickboksen

Combi les 18+

Laagdrempelige lessen welke bestaan uit een half uur techniek en een half uur energie en kracht waarbij de geleerde technieken terug komen. In blokken van dertien weken worden alle (basis)technieken van het kickboksen behandeld.

Recreatief betekent in deze context dat er geen wedstrijdbegeleiding is, sparren is optioneel en de lessen kunnen door zowel beginnende als ervaren vechtsporters worden gevolgd. De focus ligt op techniek, beheersing en incasseringsvermogen, maar er wordt ook gewerkt aan wederzijds respect, doorzettingsvermogen, balans. Uiteraard worden ook je kracht, conditie en uithoudingsvermogen getraind.

Kickboksen

Gevorderde les 18+

Deze lessen zijn exclusief voor leden die meer aan kunnen dan de combi lessen. De lessen bestaan uit een kwartier techniekles met verdere technieken dan de combi lessen, daarna een half uur energie en kracht training op hoog tempo gebaseerd op de eerdere technieken en tot slot tien minuten spartraining. Er ligt veel focus op de dekking, counters, snelheid en energie.
Leden mogen alleen bij uitnodiging deelnemen aan deze lessen, onaangekondigde introducees worden vanwege de veiligheid niet toegelaten.
Het gebruik van hoofdbescherming is bij deze les verplicht.