"Body Mind Soul" 
 

Ashihara Karate.

Wat is Ashihara Karate? Ashihara karate is een full contact karatestijl ontwikkeld door wijlen Hideyuki Ashihara (†1995). Kenmerkend voor deze full-contact karatestijl zijn het uit de aanvalslijn stappen, vast pakken, clinchen en het uitvoeren van take-downs. 


Wie is je trainer?
Sebastian Tims is de hoofdtrainer van Arashi Dojo. Hij heeft reeds vele jaren ervaring als Sensei bij Dojo Arashi Overbetuwe, gevestigd bij Living Healthy in Zetten. Sebastian heeft zwarte band met 1e Dan.
Naast hem staan Kim (zwarte band), Sebastiaan (bruine band), Myrthe (bruine band) en Stijn (bruine band).


"Discipline, zelfvertrouwen en techieken"


Wat doe je? Hideyuki Ashihara was een van de leerlingen van de legendarische Masutatsu Oyama, de grondlegger van het Kyokushin karate. Kancho Ashihara verliet de traditionele stijl en legde de nadruk op praktisch toepasbare technieken en dynamiek in het gevecht door middel van het zogeheten "Sabaki".

Sabaki houdt in dat een aanval wordt geneutraliseerd, waarbij je jezelf tegelijkertijd in een betere positie ten opzichte van je tegenstander manouvreert. Dit wil zeggen dat je een aanval blokkeert en tegelijkertijd naar links of rechts uit de aanvalslijn stapt, waarna je een tegenaanval plaatst. Door het sabaki is het niet meer de sterkste die een gevecht wint, maar juist degene die zich het beste positioneert.

Daarnaast introduceerde Kancho Ashihara het vastpakken, meenemen van de tegenstander, clinchen, take-downs en beperkt grondwerk in het full contact systeem. Dit alles maakt van Ashihara karate een effectieve en dynamische stijl en wordt daarom ook wel fighting karate genoemd.


Wie doet mee? Ashihara Karate is breed toegankelijk. De groep bestaat momenteel uit leden van 8-60 jaar, beginnelingen en ervaren vechters, mannen en vrouwen.
Veel mensen komen alleen, in koppels komen is zeker niet verplicht!


"Een zeer gedreven groep mensen met passie voor hun sport"


Wat vinden de leden?
Maik: "Een van de pijlers van het huidige kickboksen. Leerzaam om op deze manier van de basis weer geheel nieuwe technieken te leren."
Alex: "Heel praktisch toepasbare karate stijl, fijne groep, goede leraren!"


Wat heb je nodig? Karatepak en scheenbeschermers, bidon en een handdoek. Je mag twee keer ons leenequipment gebruiken om te kijken wat je ervan vindt. Als je blijft kun je hier je equipment bestellen! Van de opbrengst kopen we weer nieuwe materialen.

EquipmentWaar wordt het gegeven? Arashi Dojo geeft de karate lessen bij:
- Merlins and McArthur in Renkum.

- Living Healthy in Zetten op donderdag en zaterdag. Meld je hier aan voor een gratis proefles!

Naar: Groepslessen
Lees meer over Dojo Arashi.


 
 
 
 
E-mailen