"Body Mind Soul" 
 

FAQ, oftewel Frequently Asked Questions

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag, neem gerust contact op!

Heb ik ervaring nodig om mee te doen aan de groepslessen?
Nee, dit is zeker geen vereiste. Ongeveer 50% van alle deelnemers begon zonder vechtsportervaring.

Ben ik te oud om te beginnen of mee te doen?
Nee, absoluut niet. Het mooie aan de sport is dat iedereen in kan stappen, de oudste die tot nu toe begon was 63 en de oudste deelnemer in 2022 is 67.

Ik wil wel boksen maar geen mensen slaan, kan ik die sport dan wel beoefenen?
Ja dat kan, je kunt dan deelnemen aan de KickBoksFit of Bokszaktrainingen. Hier leer je veel van de basistechnieken, maar je hebt minder impact. Buikstoten is een optie zodat je die wel traint, maar de rest is alles op handschoenen, pads, kussens of zak.

Welk equipment moet ik hebben bij de kickbokslessen?
Handschoenen, bandage, scheenbeschermers, tok en bitje zijn verplicht. Vaak kopen mensen hierbij de Fresh KO, bandage waszakje en spierlotion.

Welk equipment moet ik hebben bij de KickBoksFit lessen?
Handschoenen en bandage zijn verplicht. Vaak kopen mensen hierbij de Fresh KO, bandage waszakje en spierlotion.

Welk equipment moet ik hebben bij de Bokszaktraining?
Handschoenen en bandage zijn verplicht. Vaak kopen mensen hierbij de Fresh KO, bandage waszakje en spierlotion. Sommige deelnemers gebruiken scheenbeschermers als extra demping op de bokszak.

Welke kleding kan ik het beste aan tijdens de training?
Dit is per persoon verschillend. De ene vind strakke kleding fijn, de andere juist wat wijder vallende kledij. De ene vind de thaiboks shorts geweldig, de ander zweert bij de MMA broekjes en een derde draagt alleen maar leggings of spats. Zorg in ieder geval dat de kleding voldoende ventileert of vocht afvoert, zodat je niet teveel afkoelt of drijfnat wordt. Zorg er verder voor dat het je niet beperkt in je bewegingen.

Hoe weet ik wanneer mijn equipment aan vervanging toe is?
Dit kan op verschillende manieren, maar leg het bij twijfel altijd voor aan je trainer. Als je equipment gescheurd is, je padding vrijwel weg of gescheurd, er scherpe randen aan zitten dan is het op. De snelheid waarmee je equipment slijt ligt onder andere aan de kwaliteit, jouw trainingsintensiteit en de soort training. De budget modellen gaan minder lang mee dan de lederen modellen, hoe harder jij traint hoe meer het lijdt, bij de bokszaktraining slijt het harder door de impact van de bokszak.Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op! 

 
 
 
 
E-mailen