"Body Mind Soul" 
 

Uitleg equipment.

Regelmatig krijgen we de vraag: "Er is zoveel keuze, wat is nu wat en waar moet ik rekening mee houden? Wij hebben sowieso alle equipment al gepast en geprobeerd. Alles waar we niet tevreden over zijn valt af zodat jij alleen keuze uit het beste hebt! 
We snappen je vraag zeker wel. We hebben daarom hieronder een en ander voor je uitgelegd. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust! 


Katoenen handschoentjes. Bindsels gebruik je om je handen en gewrichten te verstevigen en beschermen, om het zweet van je handen op te vangen en om het schuren in je handschoenen tegen te gaan. In de lessen krijg je katoenen binnenhandschoentjes te leen, deze geven geen steun maar vangen vooral het zweet op waardoor de handschoenen schoner blijven. Deze zijn niet geschikt om langer mee te trainen.Je hebt ook stevigere binnenhandschoenen met gel op de knokkels en een stukje bandage eraan vast om ze snel aan te kunnen doen. In de praktijk geven ze echter te weinig steun op de belangrijkste punten zoals pols, duim en knokkels en schuren ze vaker tussen je vingers. Merlins and McArthur verkoopt deze daarom in principe niet meer.

Wel hebben we een gelkussentje dat je ònder je bandages kunt aanbrengen waardoor je knokkels extra beschermd worden.Merlins and McArthur raad de normale katoenen bandages aan. In beginsel heb je twee soorten bindsels, namelijk elastische en niet elastische bindsels. De elastische bindsels hebben als voordeel dat ze iets rekken tijdens het dragen, waardoor je ze iets strakker aan kunt brengen en ze vanzelf beter gaan zitten. De niet elastische moet je in één keer goed zetten, anders knellen ze je handen af. De meeste mensen gaan voor gebruiksgemak en daarom zijn alle bindsels op de website elastisch. Wil je andere? We kunnen die zeker voor je regelen!
Bandages heb je in pakweg drie lengtes:
- 260cm voor kids en dames met zeer kleine handen,
- 350cm voor jeugd, dames en mannen met kleine handen,
- 450cm voor jongens vanaf een jaar of zestien en heren.
Qua merk maakt het niet heel veel verschil. Sommige zijn iets breder dan normaal en de klittenbandsluiting kan wat verschillen.

Hoe leg je ze aan? We laten je twee manieren zien. De eerste is onze eigen manier. De tweede manier is tussen je knikk

Onderhoud: Je kunt je bandages met de hand wassen of in de wasmachine. Als je ze in de wasmachine doet, kan het zijn dat ze sneller slijten qua kleur en opdruk. Gebruik bij wassen in de wasmachine ons speciale bandage waszakje. Hierdoor raken ze minder snel in de knoop en voorkom je dat het klittenband andere kledingstukken beschadigd. Trek ze als ze nog vochtig zijn over bijvoorbeeld een deurklink of gewoon tussen twee samengeknepen vingers om de kreukels eruit te krijgen en laat ze hierna hangend drogen.
Handschoenen:
Vechtsporthandschoenen zijn er van veel verschillende merken en allerlei kwaliteiten en uitvoeringen. De drie meest gebruikte in het (kick)boksen:
Kickbokshandschoenen met klittenband sluiting en aangehechte dichte duim. De meest verkochte handschoenen, optimale veiligheid voor jezelf en voor je maatje. Geschikt voor alle lessen.


De kickbokshandschoenen zijn er in nepleder in de (low)budget pakketten en echt leer in de goed begin en gevorderde pakketten.
Kunstlederen handschoenen zijn geschikt voor kids en volwassenen die rustig trainen. Het voordeel van nepleder is de lagere prijs.De betere uitvoeringen in nepleder zijn van dikker materiaal, hebben een betere pasvorm en voelen beter aan. De 1916 Legend serie is aanrader qua pasvorm, demping en sluiting.

Hierboven staan de echt lederen handschoenen. De voordelen van leer zijn de lange levensduur, betere afvoer van zweet, de padding van de handschoenen is steviger waardoor ze beter dempen, lederen handschoenen zijn beter te onderhouden en ze blijven langer mooi. Ze zijn duurder dan de neplederen varianten, maar die zijn dan weer sneller aan vervanging toe.Bokszakhandschoenen met losse of zelfs open duim en dunnere padding op de knokkels, alleen geschikt voor en toegestaan tijdens de bokszaktraining.

MMA handschoenen hebben open vingers en duim om tijdens een MMA wedstrijd je tegenstander te kunnen pakken. Niet toegestaan tijdens de kickboks en boksfit lessen vanwege de geringe demping en grote kans op blessures. Tijdens de bokszaklessen alleen toegestaan als er geen contact is met je maatje. Uitstekend om meer precisie te krijgen in het plaatsen van je stoten.
Onderhoud: spuit na iedere training je handschoenen in met Fresh KO glovespray. Hierdoor worden bacteriën gedood, worden nare luchtjes verdreven en blijven je handschoenen dus langer fris. Laat de handschoenen aan de lucht drogen met de klittenbandsluiting zo wijd mogelijk open.

Wassen met water wordt afgeraden, omdat de binnenzijde van je handschoenen moeilijk droogt als hij helemaal doorweekt is en het droogt het (pu)leder uit. Behandeling met andere onderhoudsmiddelen wordt tijdens de garantieperiode afgeraden omdat de garantie dan vervalt. Hierna behandelen wij onze eigen handschoenen met speciaal ledervet.Scheenbeschermers:
Scheenbeschermers of beenkappen zijn verplicht tijdens de kickbokslessen. In de basis heb je twee verschillende soorten:
1) Stoffen scheenbeschermers zijn laag in prijs, hebben een geringe demping, matige pasvorm, worden door alleen elastiek op hun plaats gehouden en zijn eventueel te wassen. Zullen zich niet naar je been vormen. Geschikt voor rustige sporters die zonder veel impact trainen. In de pakketten vind je deze terug als “Velcro”.Deze tekst past u aan door erop te klikken.

 
 
 
 
E-mailen