"Body Mind Soul" 
 

Kickboksen.

Wat is Kickboksen? Kickboksen is een vechtsport ontstaan uit een combinatie tussen Thaiboksen en Full contact Karate en in de jaren '70 naar Nederland gehaald. De kickboks lessen zijn gericht op de technieken van het kickboksen, waarbij het accent steeds op een ander aspect van de sport ligt. Je oefent met stoot- en traptechnieken, leert aanvallen en verdedigen, je wordt beter in het reageren en je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk kun je je kennis en vaardigheden testen in het sparren, vriendschappelijke miniwedstrijdjes. Hoewel het een vechtsport blijft, spelen veiligheid, blessurepreventie en respect een grote rol in de lessen. 

Wie is je trainer?
Mike Wiegers geeft de meeste kickbokslessen. Mike is de eigenaar van Merlins and McArthur, een ervaren kickbokser die al sinds 2018 les geeft op verschillende locaties. Mike is opgeleid door Full-contact Karateka's en dat zie je in zijn stijl en manier van lesgeven.
Remco Rutten is een zeer ervaren kickbokser die meerdere wedstrijden heeft gevochten. Remco heeft een grote invloed uit Muay Thai, wat goed terug komt in zijn manier van kickboksen.

"Respect, discipline en mindset"

 Wat doe je? Bij kickboksen leer je uiteraard stoten en trappen, maar ook spelinzicht, strategie, toegepaste psychologie, bewegen en zelfvertrouwen komen aan bod. Hierbij train je op kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, conditie en doorzettingsvermogen, maar ook mindset, balans, evenwicht, coördinatie, zelfvertrouwen en lenigheid komen aan bod.
Iedere kickbokstraining begint met een aangroet. Om je uit te leggen wat je nou precies doet, kun je hem hier downloaden of hier online bekijken. 

Wie doet mee? Kickboksen is breed toegankelijk. De groepen bestaan momenteel uit leden van 8-55 jaar, beginnelingen en ervaren kickboksers, jongens en meisjes, mannen en vrouwen, weinig en veel vechtsportervaring.
Veel mensen komen alleen, in koppels komen is zeker niet verplicht! Er is altijd wel een maatje waarbij je aan kunt sluiten en vaak wissel je ook in de les om van je maatjes te leren.
Merlins and McArthur geeft kickboksen in Renkum en Zetten. De groepen zijn opgedeeld in drie leeftijdscategorieën:

 "Ik voelde me welkom, leden gaven tips en hadden geduld, zo fijn!"

Wat heb je nodig? Passende kleding, bindsels/bandages, kickboks handschoenen, kickboks scheenbeschermers, bitje, bidon, handdoek en een tok voor de heren. Je mag twee keer ons leenequipment gebruiken om te kijken wat je ervan vindt. Als je blijft kun je hier je equipment bestellen! Van de opbrengst kopen we weer nieuwe materialen.

Equipment
Wat vinden de leden?

Matthies: "Ik leer ontzettend veel van de lessen, zowel op technisch als persoonlijk vlak"
Simone: "Bij Mike volg ik zowel de groepslessen als personal trainings. De groepslessen zijn altijd afwisselend. Binnen een heldere lesopbouw, zijn er veel creatieve oefeningen. De sfeer is ontzettend fijn en dat is te danken aan Mike’s goed afgestemde begeleiding. Er wordt veel rekening met elkaar gehouden. Tussen het lachen door, werken we ons uit de naad. En dat is precies waar ik voor kom."
Sammy: "Ik heb in mijn proefles meer geleerd dan in de anderhalf les bij mijn oude sportschool. Heel fijn hoe er op de techniek gelet wordt en hoeveel verschillende dingen je leert! Fijne trainer, goede sfeer!"

Waar komen onze leden vandaan? Onze lessen zijn nooit te ver bij jou uit de buurt, onze leden komen namelijk uit Arnhem, Bemmel, Bennekom, Beuningen, Dodewaard, Doorwerth, Driel, Ede, Elst, Elst, Heelsum, Hemmen, Herveld, Heteren, Heveadorp, Homoet, Indoornik, Lent, Nijmegen, Oosterbeek, Oosterhout, Overbetuwe, Randwijk, Renkum, Valburg, Wageningen, Wolfheze en Zetten.

Waar wordt het gegeven? Merlins and McArthur geeft de Kickboks lessen bij:

- Merlins and McArthur in Renkum. Klik hier voor het actuele rooster! 
- Sjabbens Sports & Health in Renkum op dinsdag van 17:00 - 20:00. Meld je hier aan voor een gratis proefles!
- Living Healthy in Zetten op vrijdag van 18:15 - 20:30. Meld je hier aan voor een gratis proefles!
 

Groepslessen


 
 
 
 
E-mailen