"Body Mind Soul" 
 

Yin Yoga.

Wat is Yin Yoga? Yin yoga is een langzame, rustgevende vorm van yoga. Bij yin yoga worden de lichaamshoudingen - asana's - voor een langere tijd vastgehouden. Zo'n drie tot vijf minuten. Deze houdingen zijn gericht op het versterken en versoepelen van je bindweefsel en je gewrichten. 


Wie is je trainster? 
- Wendy Buss van Praktijk Wen-Zen is Yoga instructrice, Reiki master en holistisch therapeut. Wendy geeft Yin Yoga in de vorm van small group training in een prachtig verzorgde setting, met veel aandacht voor haar leden.  

- Marlies van Marlies Motivations geeft de Zenbokslessen. Zij is een ervaren vechtsporter die de explosiviteit van het boksen combineert met de diepe werking van Yin Yoga. 


"Rustige lichaamshoudingen waar je de tijd voor neemt"


Wat doe je? Doordat je lang in één positie zit, wordt het bindweefsel langzaam gerekt. In het begin kan dit ongemakkelijk aanvoelen, maar naarmate je vaker yin yoga beoefent zal je merken dat het makkelijker gaat. Tijdens de oefeningen is het belangrijk om je te concentreren op je ademhaling en de spierspanning los te laten.


Wat heb je nodig? 

- Yin Yoga: Yogamat, yogablok, bidon en een handdoek. Je mag twee keer ons leenequipment gebruiken om te kijken wat je ervan vindt. Als je blijft kun je hier je equipment bestellen! Van de opbrengst kopen we weer nieuwe materialen.

- Zenboksen: Bindsels en handschoenen, yogamat, bidon en een handdoek. Je mag twee keer ons leenequipment gebruiken om te kijken wat je ervan vindt. Als je blijft kun je hier je equipment bestellen! Van de opbrengst kopen we weer nieuwe materialen.

Equipment


"Luister naar je lichaam"


Wie doet er mee? Momenteel zijn het leden tussen de 16 en 80 jaar, zowel man als vrouw, beginners en ervaren. Omdat yin yoga bestaat uit rustige lichaamshoudingen waar je echt de tijd voor neemt, kan in principe iedereen aan deze vorm van yoga doen. Heb je fysieke klachten? Geef dit altijd aan bij je yogadocent. Als oefeningen te zwaar of belastend zijn, kun je aan je docent een alternatieve oefening vragen. Er is vrijwel altijd een andere oefening mogelijk. Dat is ook één van de dingen waar het om gaat bij yin yoga: luister naar je lichaam en forceer niks door over je grenzen heen te gaan. Duw jezelf niet in een houding, maar kijk hoe ver je kunt komen. En steeds ietsje verder. Het draait vooral om het loslaten van de spieren.


Wat vinden de leden?
Frederik: "Wendy is een fijne instructrice. Ze weet wat ze doet, neemt de tijd voor je en creëert een prachtige sfeer."
Mireille: "Ik vind de combinatie van Yin Yoga met Boksfit in het Zenboksen echt kicken. Ik wil ze ook beide los gaan volgen!"


Waar wordt het gegeven? 

- Praktijk Wen-Zen geeft Yin Yoga lessen bij Merlins and McArthur in small group verband. Je kunt hiervoor een apart abonnement afsluiten. 

- Marlies Motivations wordt door Merlins and McArthur ingehuurd voor de Zenboksen! lessen. Naar: Groepslessen
 
 
 
 
E-mailen